Kopenhagen Fur har modtaget 10.000 sælskind fra Great Greenland

I den danske skindvirksomhed Kopenhagen Fur er man i disse dage i fuld gang med at sortere grønlandske sælskind.
Skrevet af mlk
03. december 2013 05:19

I alt er 10.000 skind fra Great Greenland blevet sendt til Danmark, efter skindvirksomhederne har indgået samarbejdsaftale. Skindene bliver pakket i kasser af 50 og solgt på Kopenhagen Furs fem årlige skindauktioner. Den første løber af stablen 14. december.

Kopenhagen Fur og Great Greenland har til lejligheden hyret to erfarne sælsortere Lars Hendriksen og Finn Marqvardsen, der sorterer dem i vinter og sommerpels, fyldighed, kvalitet og renhed.

Samtidig raser begge virksomheder over EU’s importforbud mod sælprodukter. Kopenhagen Furs direktør Torben Nielsen kalder forbuddet fuldstændigt tåbeligt. Han frygter blandt andet, at det kan skade muligheden for at afsætte sælskind på det kinesiske marked.

- I kølvandet på netop afsagte kendelse fra verdenshandelsorganisationen WTO går jeg ud fra, at EU ikke længere kan opretholde forbuddet mod import af pels fra sæler, siger direktør Torben Nielsen til Berlingske Tidende.

- Vi forsøger nu med fælles fodslag at finde frem til en løsning, siger Great Greenlands direktør Lars Berg, der har deltager i pressemøde og demonstration i København på torsdag arrangeret af organisationen Inuit Sila.