Konservative: Det er ærgerligt

Ærgerligt. Sådan lyder den kortfattede reaktion fra de Konservatives fungerende grønlandsordfører Tage Leegaard på meldingen om bruddet med Demokraterne.
Skrevet af Mads Lynge
02. marts 2010 15:14

- Jeg synes altid det er ærgerligt når nogen opsiger samarbejdet med os, og det her er specielt ærgerligt, fordi vi vi altid har et godt samarbejde med Grønland og systemet deroppe. Hvis ikke man vil med i et formaliseret samarbejde, så håber jeg at man stadig kan opretholde en god dialog med de konservative i Danmark, fordi vi vil fortsat meget gerne have en god dialog med Demokraterne i Grønland siger ham.

Mangel på gensidig respekt og grundlæggende forskelle partierne imellem var ifølge Demokraternes formand Jens B. Frederiksen grunden til, at partiet i går besluttede sig for at bryde med de Konservative.

Et samarbejde som partiets tidligere formand Per Berthelsen etablerede i 2007. Men Demokraterne vil ikke forveksles med et konservativt parti, da partiets ideologi i dag er socialliberal, siger den nuværende formand.

Desuden var Demokraterne utilfredse med, at konservative politikere har udtalt sig om grønlandske forhold uden at tale med Demokraterne først for rådgivning. Men den kritik ønsker Tage Leegaard ikke at forhold sig til i dag:

- Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg vil lige vende den med Jens B. Frederiksen før jeg melder ud, siger de Konservatives fungerende grønlandsordfører Tage Leegaard.