Konkurrence i mattak-spisning

Der er grønlandske deltagelse i eskimo indian olympics, der nu bliver afholdt i Alaska. Grønland har nu sikret sig en medalje.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. juli 2012 10:03

Der bliver afholdt i utradionelle discipliner, når indianere og inuit afholder deres eget OL, der bliver forkortet til WEIO.

Der var tre grønlandske deltagere i ædekonkurrencen, hvor det gjalt om at spise mattak så hurtigt som muligt.

Frederik Petersen fra Ilulissat var et synk fra at vinde medalje i den konkurrence, men måtte nøjes med en fjerde plads. Deltagerne skal rejse sig ligeså snart de har spist op.

- Frederik nåede ikke at rejse sig op med det samme og kunne faktisk have vundet bronze, hvis han havde rejst sig med det samme, fortæller Helga Nielsen, der er rejseleder for det grønlandske hold.

Frederik Petersen har vundet sølv i 5.000 meter løb.

Der var også grønlandsk deltagelse i disciplinen fiskefilettering, hvor de hurtigste fik filetteret fisk i løbet af 1 minut. Jokum Lange fra Qeqertaq var 3 minutter om at filettere sin fisk og kom dermed ikke på medaljeskammelen.

Nu gælder det traditionelle discpliner, som er kendt fra Arctic Winter Games. De grønlandske deltagere Minik Møller Platou, Gert Mueller og Jokum Lange, deltager i stick pull og air plane.

WEIO slutter lørdag.