Konkurrence er sagen - også i Grønland

Effektiv konkurrence er den bedste vej gennem den globale krise, fastslår en rapport fra de nordiske konkurrencemyndigheder
11. september 2009 04:12

En effektiv konkurrence medvirker til, at Grønland kommer bedst muligt gennem den globale krise. Det konkluderer en rapport, der i dag blev offentliggjort på et møde mellem de nordiske konkurrencemyndigheder i Reykjavik.

Rapporten har titlen ”Competition Policy and Financial Crises” - Konkurrencepolitik og finansielle kriser, og den fastslår, at det ikke mindst for en lille åben økonomi som den grønlandske er vigtigt at virksomhederne hele tiden forbedrer deres effektivitet.

Konkurrencen sørger for, at virksomheder foretager de nødvendige tilpasninger, og at produktiviteten forbedres, så virksomhederne kan afbøde konsekvenserne af en aftagende international efterspørgsel gennem styrket konkurrencedygtighed. Herefter kan virksomhederne hurtigt ekspandere, når konjunkturerne vender.

Det er derfor vigtigt, at der ikke indføres konkurrenceforvridninger, herunder protektionistiske tiltag og støtteordninger, der kan forlænge krisen, fastslås det i rapporten, der er udarbejdet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de nordiske konkurrencemyndigheder.