Kongeparret på visit i Great Greenland

Kongeparret besøgte Great Greenland i dag kl. 14.50. Great Greenlands direktør håber, at besøget vil bringe virksomheden noget positiv omtale ude i den store verden.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
20. juli 2011 14:11

Og direktøren så naturligvis frem til at modtage kongeparret i virksomheden:

- Vi glæder os rigtig meget og vi glæder os i øvrigt også til, at der kommer en masse pressefolk med, så vi kan præsentere virksomheden overfor pressen også og på den måde vise os lidt frem over for omverdenen, siger direktør Henrik Estrup.

Great Greenland har haft det svært i de senere  år. Det er gået så dårligt, at man har været nødt til at fyre flere medarbejdere på grund af lockout af sælskind i flere lande. Henrik Estrup håber på, at medieomtalen af regentbesøget i dag vil betyde en lysere fremtid.

- Al positiv omtale er jo godt for virksomheden. Vi har jo været i en svær situation i de sidste par år, hvor vi har været plaget af dyreværnsforeninger, der har kørt en kampagne mod sælskind generelt. Der vil vi selvfølgelig gerne vise os frem og vise os som en positiv virksomhed for omverdenen, forklarer direktøren.

Dronning Margrethe og Prinsgemalen skal have pels som gaver fra Great Greenland. Alle syersker i Great Greenland har været med til at sy og klippe pelsene. Èn af de, som syede pelsene, er Rita Ottosen.  Hun blev spurgt om hvordan det føltes at have været med til at sy kongeparrets kommende pelse.

- Jeg er spændt. Jeg glæder mig til at se kongeparret og jeg er sikker på at deres nye pelse vil passe dem godt, siger syersken.

Dronning Margrethe har tidligere indirekte støttet den grønlandske sælindustri ved at gå med sælpels ved flere lejligheder.