Kongeligt bidrag til mentorprojekt

Foreningen Grønlandske Børn har modtaget 100.000 kroner fra Dronning Magrethe og Prins Henriks Fond.
Skrevet af Naimah Hussain
05. marts 2011 16:47

Donationen er specifikt målrettet mentorprojektet Sapiik, som har til formål, at motivere unge, og særligt bygdebørn, til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Og generalsekretær for Foreningen Grønlandske Børn, Tina Frausing glæder sig over den flotte donation:

- Det betyder meget både i kroner og øre, men også den opmærksomhed der kommer omkring vores arbejde med børn og unge. 100.000 kroner til et projekt er en pæn sjat. Det betyder, at vi hurtigere kan sikre penge til et projekt, når vi får en donation i den størrelsesorden.

Mentorprojektet Sapiik, der blev startet i 2009 af foreningen Grønlandske Børn, handler om at få så mange afgående folkeskoleelever som muligt til at tage en videre uddannelse.

De sidste to år af skoletiden arbejder frivillige unge mentorer derfor med folkeskoleeleverne.

De frivillige har selv taget en videregående uddannelse og kan derfor fungerer som positive rollemodeller:

- Vi arrangerer aktiviteter, der ikke er skolerelaterede. Frivillige mentorer er sammen med elever fra 9. klasse én aften eller én dag om ugen, hvor de laver forskellige slags aktiviteter, der skal være med til at motivere og støtte eleverne. Det kan være aktiviteter der rykker deres grænser, udfordrer dem lidt. Vi snakker med dem om deres drømme og forsøger at omsætte det til noget der er realistisk med en anerkendende og positiv tilgang, forklarer Tina Frausing.