Kongeligt besøg i Qeqertarsuatsiaat

Til borgernes store glæde kommer kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent, prinsesse Josephine på besøg i bygden.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
05. august 2014 07:16

Dagen i dag bliver en historisk dag for Qeqertarsuatsiaat. For her til morgen, får borgerne for første gang besøg af kongefamilien. Et møde de længe har set frem til.

Samlet på kajen vil de byde familien velkommen til tonerne fra bygdens kor Qeqertarsuatsiaat Nipaat.

- Når de ankommer til kajen klokken 09.00 om morgenen, bliver de budt velkommen, hvorefter turen vil gå videre til Telehuset oppe på fjeldet.

- Og siden de ikke har fjelde i Danmark, kan de på den måde også få fornøjelsen af at gå en tur op ad et fjeld, siger Jonathan Jacobsen, der er formand i Qeqertarsuatsiaats bygdeforening.

Til minde om kronprinsparrets besøg
Der er desuden gjort en ekstra indsats af bygden frem mod det fornemme besøg af den store familie på seks. Ikke mindst har bygden besluttet at sætte et mindesmærke op.

- På vej ned ad fjeldet er der en stor sten, hvor der så er blevet sat en messingplade på til minde om kronprinsparrets og børnenes besøg. Den vil være der til tid og evighed, og den skal kronprinsen afsløre, oplyser bygdeformanden Jonathan Jacobsen.

Resten af tiden vil kronprinsfamilien blive vist rundt i bygden og besøge de forskellige institutioner, ligesom der vil blive budt på forfriskninger til byens borgere og mulighed for at deltage i konkurrencer.