Kongehuset uvurderlig markedsføring for Grønland

Kronprinsparret og deres fire børn er rejst tilbage til Danmark, men deres besøg får betydning i lang tid fremover.
Skrevet af Sandra Meinecke
11. august 2014 13:41

Billedserier af Kongeskibet Dannebrog, kronprinsparret og deres børn i traditionelt tøj og lokale børn, der spiller bold med de kongelige, er billeder, der huskes.

Det skaber massiv mediedækning her i landet og ikke mindst i Danmark, når kongehuset besøger Grønland, og den solide omtale gør Grønland synlig og lokker flere turister til.

- Kongehuset er uvurderlige og værdigfulde ambassadører for Grønland i forhold til at kommunikerer Grønlands skønhed og styrker, siger direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken til KNR.

Grønland kan mere end naturen
I sær er kronprinsparrets besøg med til at lokke andre slags turister til, nemlig familierne, forklarer Anders Stenbakken, som peger på, at det normalt er den vilde natur, der lokker.

- Den grønlandske åbne, venlige og ikke mindst afslappende mentalitet, som kongehuset oplever, når de er på besøg i Grønland, ses lidt som et frirum.

- Og jeg tror faktisk også, at kongehuset selv føler, at der er mulighed for at holde lidt familieferie, når de er på besøg her, siger Anders Stenbakken.

LÆS OGSÅ Kronprins Frederik har nedlagt sit første rensdyr

- Det budskab er jo rigtig vigtig på et dansk marked. At det ikke er en stor vild natur, hvor alting blæser og er koldt, men at man ser familien gøre en hel masse ting i nogle afslappende omgivelser - og det er jo meget grønlandsk, siger Anders Stenbakken

Han tilføjer, at den meget store og positive mediedækning af Grønland i sig selv er en god ting for landet.

I aften klokken 17 eller 21 kan du se højdepunkter fra kronprinsparrets og børnenes besøg i Grønland på DR1.