Koncertkor vender snuden mod øst

Om to uger krydser Nordisk Koncertkor indlandsisen for at optræde for det østgrønlandske publikum.
Skrevet af Louise M. Kleemann
11. maj 2011 13:00

Nordisk Koncertkors formand Kirsten Olsen fortæller:

- Formålet med koncertrejsen er at besøge andre dele af den nye storkommune og underholde, inspirere og skabe interesse for korsang i hele kommunen.

Repertoiret byder på en varieret blanding af nordiske og grønlandske sange, evergreens, Beatles-numre og revyviser. Det er både nye og gamle numre fra korets sangskat.

Koret vil dog ikke nøjes med at holde koncerter. Det vil også bruge noget af tiden på at styrke musiklivet i Østgrønland.

- Korets dirigent Bente Colding-Jørgensen og pianist Ann-Cathrine Nesager vil holde workshops for på den måde at stimulere og understøtte det lokale musikliv. Vi planlægger også at lave en mindre skolekoncert, hvor eleverne får mulighed for at prøve kræfter med toner og rytmer, siger Kirsten Olsen.

Nordisk Koncertkor er i dag mest kendt i Nuuk, og publikummet i hovedstaden bliver heller ikke snydt i år. Turnéen starter nemlig med en koncert i Katuaq mandag den 23. maj.

Den 25. maj synger koret i kirken i Kulusuk og den 26. og 27. maj i kirken i Tasiilaq. Alle koncerter starter klokken 19.