Kompromis om KNRs bestyrelse

Et enigt udvalg er kommet med deres ændringer til, hvordan KNRs bestyrelse skal udpeges. Naalakkersuisoq er tilfreds og glæder sig over bredt forlig.
13. maj 2014 09:27

KNRs bestyrelse skal stadig professionaliseres, men Naalakkersuisut skal ikke udpege fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer. Det bliver resultatet af den indstilling et enigt udvalg har afleveret til Naalakkersuisoq for kultur, Nick Nielsen.
 
I det oprindelige forslag, skulle Naalakkersuisut indstille fire ud af fem medlemmer. Mens det sidste ville blive en medarbejderrepræsentant. I det nye forslag skal Naalakkersuisut indstille formanden samt et enkelt menigt medlem. Endeligt er det nye, at et medlem udpeges efter indstilling af universitetet og Journalistskolen og et medlem efter indstilling af kunstnersammenslutningen EPI.
 
Nick Nielsen glæder sig over, at det har været muligt at nå frem til et bredt forlig, så er det vigtigste ikke hvem der udpeger bestyrelsesmedlemmerne, men at det er de rette der får posterne.
 
- Det er det vigtigste, at vi får gennemført en professionalisering af bestyrelsen, siger naalakkersuisoq.
 
Som en del af den nye ordning er der lavet fire kompetanceprofiler, med klare krav til evner og erfaring. Og det er ud fra dem, at medlemmerne skal udpeges.
 
Et medlem skal kende til økonomi, et til HR- og strategi, et medlem skal have internationale mediekompetancer endeligt skal et medlem have evner inden for kultur og kunst.
 
Nogle ordfører har givet udtryk for, at kravene vil gøre det vanskeligt for enkeltsprogede at komme i bestyrelsen, men det bliver slået fast, at der ikke stilles nogen krav til sprog.