Kommunerne og selvstyret enige om bloktilskud

Kommunerne og selvstyret er nu blevet enige om næste års bloktilskud.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
09. juli 2015 14:26

I alt står kommunerne til at modtage godt 1,3 milliarder kroner fra Landskassen, skriver Naalakkersuisut og KANUKOKA i en fælles pressemeddelelse.

Det store beløb skal dække en lang række udgifter lige fra boligsikring og førtidspension til udgifterne for handicappede og døgninstitutioner.

Af meddelelsen fremgår det at Selvstyret og KANUKOKA er blevet enige om det der kaldes et dybere og større samarbejde på alle de felter, hvor de har fælles interesser.

Læs også Andreas Uldum: Jeg er ikke kun finansminister for Kommuneqarfik Sermersooq

Eksempler på indsatser er en opfølgning på evalueringen af folkeskolen, ungeindsats, digitalisering, førtidspensionsreform og de områder med delt finansiering.

Ifølge Anda Uldum, naalakkersuisoq for finanser, er det helt naturligt at øge samarbejdet.

- Vi har en fælles interesse i at styrke de nævnte områder, så vi får løst samfundets strukturelle problemer. Det er en forudsætning for, at vi kan få vendt udviklingen - og komme ud af krisen som et stærkere samfund, siger han.

Læs også Palle Jerimiassen: Vi har svigtet

KANUKOKA's formand Palle Jerimiassen er enig og supplerer:

- Kommunernes økonomi er presset. Derfor bliver vi nødt til at gå nye veje for at finde ud af, hvordan vi kan gøre tingene bedre - til glæde for landets borgere. Aftalen er et skridt i den rigtige retning, lyder det fra kommunernes formand.