Kommuner og selvstyre vil dele ansvaret bedre

Borgmestrene og Naalakkersuisut vil forbedre styringen af økonomien og blive mere effektive, lyder det.
15. marts 2012 09:34

- Der er behov for fælles initiativer, så de kommende generationers muligheder for at opretholde velfærden bliver sikret, siger borgmestrene og Naalakkersuisut i fælleskab, efter at de under kommunekonferencen i Ilulissat har diskuteret det alvorlige og fortsat stigende pres, der er på den offentlige økonomi.

Borgmestrene og Naalakkersuisut vil derfor forsøge at skabe et stærkere og mere forpligtende samarbejde om at styre økonomien i kommunerne og i Selvstyret, lyder det fra parterne.

- Vi vil forbedre styringen af både Selvstyrets og kommunernes økonomi og effektivisere opgavevaretagelsen i den offentlige sektor. Det handler om at  skabe en klarere og mere entydig ansvarsfordeling for de områder, selvstyret og kommunerne varetager, udtaler Naalakkersuisoq for finanser, Maliina Abelsen.

En af de store opgaver er i fællesskab at få nedbragt borgernes restancer til det offentlige. Derfor skal en arbejdsgruppe nu udarbejde et udkast til en samlet inddrivelsesstrategi.

- I arbejdet skal parterne både kigge på, om ansvaret for inddrivelsesopgaven skal tilpasses, og om det er nødvendigt med ny lovgivning på inddrivelsesområde, siger KANUKOKA´s formand Martha Abelsen, der håber at nye tiltag vil være klar til godkendelse i slutningen af juni måned i år.