Kommuneqarfik Sermersooq vil overtage lufthavnen i Nuuk

Står det til hovedstadskommunen, vil de gerne overtage lufthavnen i Nuuk, så de hurtigst muligt kan komme i gang med at forlænge landingsbanen til gavn for borgerne.

Kommuneqarfik Sermersooq er villig til at bruge 600 millioner kroner til at forlænge landingsbanen i Nuuk Lufthavn og bygge en ny tidsvarende terminal. Det siger kommunens administrerende direktør, Steffen Ulrich-Lynge til Nuuk TV i går fredag.

- Vi har længe ønsket, at overtage lufthavnen i Nuuk, så Selvstyret kan koncentrere sig om andre lufthavne i Grønland. Kommunen kan bruge en del af sit årlige anlægsbudget på 220 millioner, siger Steffen Ulrich-Lynge til Nuuk TV og fortsætter.

Mulige investorer er med på idéen

- Vi har allerede talt med mulige investorer, som er interesserede i at investere i en 1800 meter lang landingsbane, siger kommunaldirektøren, og siger videre, at kommunen er villig til at jævne den gamle lufthavnsbygning med jorden og bygge en tidsvarende terminal og gøre parkeringspladsen større.

Har afsat penge

Ifølge Steeffen Ulrich-Lynge er hele kommunalbestyrelsen enig i at overtage lufthavnen.

Kommuneqarfik Sermersooqs udvalg for Anlæg og Miljø har allerede været på en seks dage studietur, blandt andet for at kigget på, hvordan lufthavnen på Færøerne tiltrækker turister, da færingene forlængede deres internationale lufthavn i Thorshavn, Vagar Lufthavnen til 1800 meter.

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt