Kommuneqarfik Sermersooq samarbejder med Royal Greenland

Samarbejdet er nedfæstet i en aftale som forpligter begge parter til at sikre kvalificeret arbejdskraft til Royal Greenlands virksomheder i kommunen.
Skrevet af Peter Troelsen
04. december 2013 11:34

Både kommunen for erhvervsvirksomheden har store kompetencer og sort kendskab til beskæftigelsesområdet, og det skal gerne munde ud i bedre rekruttering, mobilitet, fastholdelse af medarbejdere og praktikforløb.

I denne uge har borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup (IA) været i Paamiut, hvor hun har aflagt besøg på Royal Greenlands fabrik i byen. Desforuden har hun også informeret om det samarbejde, kommunen har indledt med virksomheden.

- Vores nye samarbejdsaftale med Royal Greenland viser helt nye veje for samarbejde mellem virksomhed og kommune. Det er således en aftale, hvor vi gensidigt forpligter os til samarbejde om at sikre virksomheden kvalificeret arbejdskraft, men også indtænker tiltag i forhold til de unge og den del af arbejdsstyrken, der har brug for en hjælpende hånd for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, forklarer Asii Chemnitz Narup.

Samarbejdsaftalen med Royal Greenland er den første af sin art som Kommuneqarfik Sermersooq har indgået, men det er borgmesterens håb at denne  nye samarbejdsform kan brede sig til andre virksomheder.

- Som kommune er vi meget tilfredse med, at Royal Greenland ønsker at udvide deres aktivitet i Pamiiut med flere fastansatte medarbejdere.  Med vores høje ledighed er det godt med nye arbejdspladser og med de nye tiltag med fastansatte, bliver det attraktive jobs, siger borgmesteren.