Kommunen vil opkræve mere hos borgere

Qaasuitsup kommunias økonomi er under kraftigt pres. Udover skatteforhøjelser og besparelser skal borgerne betale højere takster til kommunens institutioner.
Skrevet af Oline I. Olsen
01. december 2010 15:06

Det er takstforhøjelser til de høje indkomster i børnepasning samt forhøjelser i dag- og natrenovation i byerne. Med de besparelser og indtægter får kommunen rådighed til at betale for byggeri og gæld.

Indslag

Der har været en forskel i taksterne i dag og natrenovationer i bygder og byer. For det har været dyrere at betale takster i bygder end i byer, Nu har vi rettet op på det ved at forhøje taksterne i byerne.

Vi har også kigget på takster til daginstitutionerne, og et enigt kommunalbestyrelse har bestemt at for indkomsterne fra 450.000 kroner og op efter skal betale lidt mere i takster, siger borgmester Jess Svane. Og forhøjelserne giver omkring 6,9 millioner kroner til kommunens kasse.

Udover forhøjelser har kommunen sparet 22 millioner kroner i administration.

-Jeg forventer ikke, at det vil går ud over borgerservicen, vi har kigget på vores normeringer og hvordan det skal se ud i fremtiden. Vi har indtil videre stoppet for ansættelserne og ved at regulere i personalet finder vi løsninger, og vi gør vores bedste for at det ikke skal gå ud over borgerservicen, siger borgmester Jess Svane. Han skriver i sin pressemeddelelse at kommunens økonomi er ligesom landets økonomi under kraftigt pres. Skattestigning, besparelser og forhøjelser i takster skal give råderum til at betale for gæld og byggeri.

-Så er det næste skridt at prioritere, siger borgmester Jess Svane.