Kommunen leger stilleleg

For nyligt meldte Kommuneqarfik Sermersooq ud, at man ville nedlægge halvdelen af kommunens børnehavepladser og i stedet for oprette et tilsvarende antal vuggestuepladser. Det blev gjort i form af en generel information til alle forældre til børnehavebørn. Det medførte klager fra forældrene, men ingen svar fra kommunen.
Skrevet af Peter Troelsen
19. november 2012 10:51

I børnehaven Nuka går der en stor samling frustrerede forældre rundt og venter på at kommunen skal svare på deres klage. Ud over en bekræftelse på klagens modtagelse, har de intet hørt siden de afsendte deres klage d. 24. oktober.

-Indtil nu har vi ikke modtaget nogen information om, hvad det betyder helt konkret for vores børn. Den manglende information og dialog skaber en utrolig utryghed. I vores klage har vi lagt op til, at vi gerne vil indgå i konstruktiv dialog, men det er svært at være i dialog, når man ingenting hører fra kommunen, mener Gerth-Ole Larsen, der er talsmand for forældregruppen i børnehaven Nuka.

Måden kommunen vil ændre børnehavepladser til vuggestuepladser er den, at pladserne til børn, der starter i skolen, vil blive konverteret til vuggestuepladser. Ingen børn vil blive tvunget til at skifte institution som følge af kommunens nye planlægning.

-Høringsfristen udløb d. 14. november, og nu er vi ved at svare på de henvendelser, vi har fået. vores svarfrist er på nogle dage, og derefter vil alle der har henvendt sig få svar på deres henvendelser. Sagsgangen er den at vores projektgruppe vil undersøge sagen til bunds og komme med et forslag til, hvordan strukturen på området skal være i fremtiden, fastslår lederen af daginstitutionsområdet Flavia Lyberth oveerfor knr.gl.

Børnehaven Nuka er en af de institutioner, som giver børnene rigtig gode muligheder for udvikling. I dag laver børnene på tværs af grupperne en lang række gode, udviklende aktiviteter, såsom virksomhedsbesøg, gymnastik, svømning, ser film på biblioteket og holder temauger om tandbørstning m.m. Forældrene er bekymrede for, at en ændring i sammensætningen vil være en forringelse for de børn, som går på Nuka i dag.

-Hvis kommunen havde lyttet til os og vores bekymringer omkring omlægningen, ville de også vide, at for os har det betydning, at halvdelen af pladserne omlægges for de børn, som stadig bliver i børnehave Nuka og som er 4 og 5 år. Jeg har stor forståelse for at der er en høringsfrist, men så kunne kommunens folk i det mindste gøre opmærksom på det, da de skriver tilbage om modtagelsen af vores klage, , siger Gerth-Ole Larsen til KNR.