Kommunefogedernes vilkår forbedret

Det har i mange år været meget vanskeligt at finde kommunefogeder til alle landets bygder. I øjeblikket mangler 14 af Grønlands bygder en kommunefoged. Der er dog håb om at Rigspolitiet, der har det overordnede ansvar for kommunefogederne i Grønland, finder egnede kandidater til de ledige stillinger.
Skrevet af Peter Troelsen
05. december 2012 11:45

Det har længe været lønnen, der har været det springende punkt når der blev snakket kommunefogeder. Lønnen var ganske enkelt ikke stor nok i forhold til det ansvar og den arbejdsbyrde der fulgte med. Det er der nu blevet rådet bod på. Fremover vil kommunefogederne også blive honoreret for de timer, de rent faktisk arbejder i Rigspolitiets tjeneste.

-Jeg er glad for, at der i 2012 er sket nye de nye tiltag der har hjulpet med, at forbedre vores kommunefogeders arbejdsvilkår. Kommunefogederne laver et vigtigt stykke arbejde i Grønland, hvilket også bør afspejles i deres arbejdsforhold, fortæller medlem af Folketinget for IA Sara Olsvig.

Der er i øjeblikket 50 kommunefogeder i Grønland og 36 af dem har allerede været på et helt nyt kursusforløb, der både teoretisk og praktisk skal klæde dem bedre på til at varetage deres arbejde. Derudover kan landets kommunefogeder også se frem til en ordentlig udrustning fra Rigspolitiet. Den består bl.a. af uniformer, politistav og håndjern, samt mobiltelefoner.

-Arbejdet med kommunefogederne er ikke færdigt, da alle bygder i Grønland bør have en kommunefoged. Jeg er dog glad for Rigspolitiets udmelding om, at det er af højest prioritet at sikre egnede kommunefogeder til de resterende bygder i Grønland, forklarer Sara Olsvig.