Kommune støtter GU-krav

Arbejdsgruppen bag etableringen af en gymnasiel uddannelse i Ilulissat får opbakning fra kommunen.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. marts 2011 08:09

Der er bred enighed om at Ilulissat nu er stor nok til at have sin egen gymnasielle uddannelse - den såkaldte GU, hvor et af mulighederne kunne være et idrætsgymnasium. Og kravet om at få GU til Ilulissat får opbakning fra Qaasuitsup kommunia.

- Jeg er meget glad for at det er befolkningen, der står bag kravet. Det giver kommunen styrke til at gå videre med arbejdet. Og selvfølgelig støtter Qaasuitsup kommunia kravet om at der skal bygges et GU i Ilulissat, siger borgmester i Qaasuitsup Kommunia Jess Svane til KNR.

Der blev afholdt borgermøde i Ilulissat onsdag aften, hvor kommunen, socialpædagogisk seminarium og Piareersarfik fremlagde deres synspunkter. Det blev efterfulgt af gruppe diskussioner, hvor der var bred opbakning til projektet.

- Man kan sammenligne med etableringen af efterskolen i Qasigiannguit. Det var også den lokale befolkning, der slog sig sammen og fremlagde hvad byen kan byde på, siger Jess Svane.

- Det samme sker nu Ilulissat, hvor befolkningen fremlægger de gode muligheder byen kan byde på, siger Jess Svane.

Lene Ravn Davidsen fra initiativgruppern oplyser overfor KNR, at en af de muligheder der er blevet nævnt er at GU-uddannelsen i Ilulissat kunne være et idrætsgymnasium, da byen har lange traditioner i idræt.

Konklusionerne fra onsdagens gruppe diskussioner bliver nu skrevet ned og vil blive afleveret hos kommunen, som vil give det videre til selvstyret.

- Et byggeri af et gymnasium i Ilulissat vil formentlig ikke kræve store kollegiebyggerier, da unge fra Ilulissat udgør en stor del af de studerende i GU i Aasiaat, siger Jess Svane.

Det fremgik af mødet onsdag at over 60 unge fra Ilulissat har søgt til GU i år.