Kommune Kujalleq og Inuili skal realisere planerne

Levnedsmiddelskolen Inuili i Narsaq skal i samarbejde med Kommune Kujalleqs erhvervsafdeling sørge for at lokaltproducerede fødevarer bliver hit for det grønlandske køkken.
25. august 2009 14:26

- De offentlige institutioner, såsom ældreinstitutioner, sundhedssektoren og børnehaver i Grønland købte fødevarer for i alt 256 mio. kr. i 2008. Hvis vi blot brugte halvdelen af dette beløb til at købe og videreproducere produkter fra fiskere og fangere samt fra grønlandsk landbrug, så vil vi stå meget stærkere og komme til at leve sundere. Det sagde Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og landbrug Ane Hansen blandt andet under fødevareseminaret i Narsaq i går.

Borgmester i Sydkommunen er helt enig i den ide:

- For at opnå at Grønland bliver så selvforsynede som muligt med fødevarer, skal levnedsmiddelskolen Inuili i samarbejde med Erhvervsafdelingen i Sydkommunen, planlægge og realisere visionerne fra seminaret, siger borgmester Simon Simonsen.

- Som jeg sadge før er vi blevet enige om at vi skal have Inuili´s forstander også kommunens erhvervschef til at være tovholder for projektet. Som skal have fat i konsulent tjenesten indenfor fåravl også har vi resturationsbranchen samt andre interessegrupper som hører med under. Så skal vi starte en klyngesamarbejde for at realisere planerne. Det sagde borgmester for Kommune Kujalleq, Simon Simonsen, efter fødevareseminaret i Narsaq som foregik i går.