Kommune Kujalleq er utilfreds

Kommune Kujalleq er stærkt utilfreds med Kommuneqarfik Sermersooqs forvaltning af moskusoksekvoterne i Ivittuut.
Skrevet af Mads Lynge
26. juli 2011 17:04

Kommuneqarfik Sermersooq råder suverænt over moskusokserne ved Ivittuut,  og her til jagtperioden i august har kommunen tildelt hele kvoten på 300 dyr i Ivittuut til sine egne borgere, og ingen til nabokommunen i syd.

Dermed er der ingen dyr, at jage for fangerne i Kommune Kujalleq, og det mener Simon Simonsen er uretfærdigt.

- Endnu en gang bliver Kommune Kujalleq tilsidesat og forbigået i forbindelse med kvotefordelingen. Vores fangere og fiskere er i forvejen hårdt ramte med for lidt fiskeri- og fangstmuligheder. Derfor synes vi det er uretfærdigt, at man her ikke har taget højde for vore lokale jollefiskere, og ikke mindst fritidsfiskere, siger borgmester Simon Simonsen fra Kommune Kujalleq.

I samme periode sidste år, altså i jagtperioden august, fik Kommune Kujalleq tildelt 30 moskusokser, hvor de i år ikke har fået tildelt nogle.

I stedet har de fået tildelt en kvote på 45 dyr, der kan fanges i perioden november-december.

- Alle er helt klar over, at det ikke er forsvarligt at sejle fra Kommune Kujalleq i åbne joller i november, december, skriver Simon Simonsen i en pressemeddelelse, og opfordrer politikerne i nabokommunen til at genoverveje situationen.

Den fungerende borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Doris Jakobsen, tager kritikken alvorligt.
Lige som Simon Simonsen mener hun nemlig, at det er uhensigtsmæssigt med en jagtperiode i november-december:

- Derfor har jeg bedt Erhvervsudviklingsudvalget om at forholde sig til kritikken, hvilket de vil gøre den 11.august. Det blev jeg oplyst om fra Erhvervsudviklingsforvaltningen, men jeg håber, at udvalget kan holde et møde tidligere, så fangerne og fiskerne kan benytte sig af mulighederne i august måned, siger fungerende borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Doris Jakobsen.