Kommunale løfter mødt med mistro

De tomme rækkehuse i Niaqornaarsuk som har stået ubeboet siden 2009, vil være indflytningsklare til foråret, lyder udmeldingen fra Qaasuitsup kommunia. Men i Niaqornaarsuk vil de se det før de tror på det.
Skrevet af Janus Maqé
17. marts 2011 15:26

Sagen er en tro kopi af de to famøse Panbo huse i Oqaatsut, som radioavisen første gang fortalte om i december 2010.

Bygderådet i Niaqornaarsuk har siden 2009 op til flere gange henvendt sig til Qaasuitsup kommunia, men uden resultat. Derfor tror bygderådsformanden i Niaqornaarsuk Agnethe J. Søholm ikke på Qaasuitsup kommunia´s nye udmelding:

- Vi har jo op til flere gange pr. brev og på andre måder fået besked om, at der flytter folk ind i husene, siger Agnethe J. Søholm.

Hun håber på, at de i kommunen denne gang holder hvad de lover.

Direktør for anlæg og miljø i Qaasuitsup kommunia Nick Nielsen siger:

- Husene trænger til mindre reparation efter, at de er blevet brugt som midlertidig skole fra slutningen af 2008 til starten af 2009. Det kommer så an på hvor hurtigt tømrerne kan udføre reparationerne, men vil husene være klar til indflytning inden foråret er omme, fastholder Nick Nielsen.

Det drejer sig om mindre reparationer, men eksakt hvad det er, og hvad det vil koste, kan man sige noget mere konkret om i morgen siger, Jan Erik Andersen, planlægningschef i Qaasuitsup kommunia.

Husene blev bygget i tiden før kommunesammenlægningen.