Kommando: Bådejere skal huske nødudstyr

Grønlands Kommando og Politiet i Grønland opfordrer nu alle sejlende til at sørge for at have sikkerhedsudstyret i orden. Opfordringen kan ses på Grønlands Kommandos hjemmeside.
01. august 2011 05:35

Udmeldingen kommer efter en række episoder, hvor der har måttet iværksættes eftersøgniner efter folk i joller, der løbet tør for brændstof og herefter er drevet rundt i fjordsystemerne eller til havs.
- De eftersøgte er heldigvis fundet i  god behold. Men i flere tilfælde har det været mere held end forstand, lyder det fra Grønlands Kommando og Politiet.
For at en eftersøgning kan ende succesfuldt, kræver det, at den eftersøgte er i besiddelse af det mest basale nødudstyr også til at fortælle omverdenen, at man er i nød. Det er nemlig ikke altid, at myndighederne lige har et skib eller en helikopter til rådighed i det aktuelle farvandsområde.
Derfor: Husk at medbringe nødraketter, signalblus, redningsvest, årer samt VHF og mobiltelefon. Medbring også gerne en GPS, så du kan fortælle, hvor du er.
Medbring altid mere brændstof end der er krævet til turen, så der er ekstra, hvis turen af den ene eller anden grund ikke forløber som planlagt.
Er du i nød, kald da op på VHF kanal 16. Det er på kanal 16, de andre skibe lytter og har lyttepligt.
Og ikke mindst, sørg for, at der er folk i land, der ved, hvor du sejler hen, og hvornår du forventes hjemme igen.
- Fortsat god og sikker sejlads. Kun en tåbe frygter ikke havet, skriver Søredningstjenesten i Grønland.