Foto: Google Street View

QAQORTOQ Kollegier er nedslidte og ramt af skimmelsvamp

Det store antal forældede kollegier i landets uddannelsesbyer skal renoveres snarest eller erstattes med nye. Det mener SIKs Ungdom, der har foretaget undersøgelser af de forældede og skimmelramte kollegier.

Og resultatet viser tydeligt, at der er behov for mange istandsættelser. I Qaqortoq har Arbejderhøjskolen 84 kollegieværelser. 34 af dem, altså langt over en tredjedel, er nedslidte og ramt af skimmelsvamp.

Pædagogelev Berthe Ane Hansen har boet i et af de nedslidte værelser.

- Det var ubehageligt at være inde i så dårligt indeklima. Specielt på værelserne. Der var skimmelsvamp i værelset og  dårlig luft. Det er usundt for børnene, siger Berthe Ane Hansen, hvis børn ofte var syge på grund af det dårlige indeklima.

SIK-ungdom mener, at de dårlige værelser blandt andet kan være skyld i de høje fraværsprocenter.

- Der er nogle, som ofte er fraværende p.g.a. deres boligforhold, blandt andet er børnenes sygedage på grund af indeklimaet med til at øge fraværet, siger formand for SIK-ungdom, Dorthinnguaq Brønlund.

Ifølge SIK’s ungdom, har organisationen forelagt behovet for en snarlig istandsættelse af kollegierne i uddannelsesbyerne for landspolitikerne.

- Vi har henvendt os om, at uddannelsessøgende fortsat bor i de her kollegier, selvom de er uhensigtsmæssige at bo i, siger Dorthinnguaq Brønlund.

Naalakkersuisut er i gang med planerne for kollegiebyggerier i uddannelsebyerne. Men prioriteringen kan foreløbig ikke offentliggøres, oplyser naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen overfor KNR.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt