Kollegiebyggere i betalingsstandsning

Kollegiet på Kujallerpaat, som ellers skulle være færdig den 1. februar i år - altså i morgen - er dermed forsinket på ubestemt tid.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
31. januar 2011 16:51

Der er rigtig dårligt nyt for de mange studerende, der står på venteliste et kollegieværelse.

Nuuk Total Construction Aps, der bygger 65 kollegielejligheder til de uddannelsessøgende i Nuuk, er nemlig gået i betalingsstandsning, og deres medarbejdere rejste i fredags hjem - uden at deres løn var blevet udbetalt.

Kollegiet på Kujallerpaat, som ellers skulle være færdig den 1. februar i år - altså i morgen - er dermed forsinket på ubestemt tid.

Greenland Ground Construction A/S med Allan Bo Jensen i spidsen er bygherre for byggeriet, og han siger, at Nuuk Total Construction Aps nu overvejer, hvad de skal gøre:

- Vi vidste godt, at Nuuk Total Construction Aps havde økonomiske problemer. Men jeg er sikker på, at de nu overvejer, hvad de skal gøre, siger han til KNR.

Da man i sin tid begyndte at bygge kolligierne, var det planen, at forældre til uddannelssøgende skulle købe lejlighederne til deres børn. Men på grund af en katastrofal mangel på kollegier i Nuuk, besluttede Naalakkersuisut at købe kollegiebyggeriet til den nette sum af 66 million kroner.

Efter Nuuk Total Construction Aps' betalingsstandsning er det nu uvist, hvornår kollegiet er færdig, men Greenland Ground Construction A/S's direkør Allan Bo Jensen siger, at der er en ny beredskabsplan:

- Vi har nogen andre firmaer, der står klar til at færdiggøre byggeriet, siger Allan Bo Jensen.

Vi har hele dagen forsøgt at for en kommentar fra Nuuk Total Construction Aps, men det eneste de kunne kommentere er:

- Ingen kommentarer.

Vi ringede til naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen i formiddags for at bekræfte Nuuk Total Construction Aps' betalingsstandsning, og spørge til hvad han vil gøre nu, da byggeriet er forsinket på ubestemt tid. Men han svarede, at han ikke har hørt om det, men vil undersøge sagen og vende tilbage med et svar i morgen tirsdag.