Kold vinter giver gode resultater

Energiselskabet Nukissiorfiit kan, på trods af et driftsmæssigt underskud, alligevel se tilbage på 2011 med en vis stolthed, skriver selskabet.
Skrevet af Karsten Sommer
24. april 2012 07:16

2011 gav godt nok et underskud på 49,5 millioner kroner, men når underskuddet lægges sammen med Landskassens bidrag til selskabet på 74,7 millioner kroner ender Nukissiorfiit med at kunne præsentere et positivt resultat på 25,2 millioner kroner.

Og det må betragtes som tilfredsstillende al den stund resultatet er 45,3 millioner kroner bedre end i 2010, skriver Nukissiorfiit.

Afsætningen af el er steget med 78,8 millioner kroner, primært på grund af takstforhøjelser i løbet af 2011.

Afsætningen af varme er steget med 25,2 millioner kroner. Og det kan energiselskabet primært takke det kolde vejr i vinteren 2011 for.

Endelig har Nukissiorfiit sidste år solgt for 7,2 millioner kroner mindre vand. Det skyldes primært takstænddringer, der har givet en faldende indtjening på 6 millioner kroner.

Stigende oliepriser har påvirket 2011-resultatet i negativ retning, til gengæld er løn- og personaleomkostningerne faldet i takt med rationaliseringer, hvor en række ledige stillinger ikke er genbesat.

Nukissiorfiit mener de har godt styr på økonomien, men påpeger dog alligevel at de indtjeningsmæssigt er følsomme overfor vejrliget.

En kold vinter giver gode resultater, mens varmere sæsoner mindsker selskabets omsætning.