Kold luft mellem GM-hold

Stemningen mellem to af holdene ved GM har været så dårlig, at GBU har været nødt til at bede om en bedre tone ved mesterskaberne.

Tirsdagens kamp mellem G-44 og Siuteroq-43 blev afgjort med ét mål. Et mål, som efterfølgende fik Facebook til at koge over. Ved slutfløjt nægtede Siuteroq at give hånd til hverken vinderholdet eller dommerne.

Flere af Siuteroqs tilhængere kritiserede G-44 for at undlade at følge den uskrevne fairplay-regel; at kaste bolden tilbage til modstanderen.

Tonen på Facebook kogte helt over, og det har fået Grønlands Boldspil Union til at komme med henstilling i et opslag på GBU Klubforum på Facebook:

- Vi skal henstille til, at både fodboldspillere, trænere, dommere, arrangører og andre indenfor fodbolden holder en god tone, og ikke fremkommer med hadske opslag og hån mod modstandere, dommere og andre indenfor fodbolden på Facebook og andre steder. Sådan en opførsel er ikke acceptabel, skriver GBU.

Omdrejningspunktet for hele balladen starter knap 35 minutter inde i 1. halvleg, hvor en spiller fra G-44 lægger sig ned efter en hård tackling, som det kan ses der hvor videoen starter ovenfor.

Det fik dommeren til at afbryde kampen. Herefter blev bolden sparket op mod Siuteroqs mål, men bolden blev ikke samlet op af Siuteroq, og det udnyttede en spiller fra G-44 og startede i stedet en kontra, som førte til den meget vigtige 1-0-scoring.

Kampens kommentatorer beskrev situationen således:

- Dommeren afbrød kampen, da en G-44-spiller lagde sig ned. Spillerne gik vist ud fra, at G-44 ville gøre brug af fair-play-reglen og sparke bolden tilbage til Siuteroq, men G-44 beholdt bolden, og Siuteroq-spillerne blev stående og det udnyttede G-44 til en scoring.

- Fra Siuteroqs bænk lyder det som om, at de vil indgive en klage over scoringen, sagde kommentatorerne umiddelbart  efter kampens eneste målscoring.

 

 

Fredag bliver der spillet semifinaler ved GM. Klokken 16 møder N48 G44, og klokken 19 spiller IT79 mod B67. Begge kampe kan ses på KNR1. Finalen bliver spillet søndag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt