Kofoeds Skole modtager Kronprinsparrets Sociale Pris

Kofoeds Skole blev lørdag hædret med den flotte pris for sit arbejde med at yde hjælp til selvhjælp til mennesker, der har sociale vanskeligheder.
- Vi er taknemmelige og vi er ydmyge over den anerkendelse, der ligger i at modtage den sociale pris, sagde Kofoeds Skoles forstander Robert Olsen fra scenen. Foto © : Agnete Schlichtkrull
Skrevet af Anders Dall
01. november 2020 13:30

Kofoeds Skole blev i går hædret med en helt særlig pris. Kofoeds Skole, der blandt andet har en afdeling i Nuuk, modtog nemlig Kronprinsparrets Sociale Pris. Det skete, da Kronprinsparrets Priser blev uddelt ved et tv-show, der blev vist på DR lørdag aften.

Formålet med den sociale pris er at hædre og synliggøre en banebrydende indsats inden for det sociale område, og med prisen følger 500.000 kroner. Den gik i år til Kofoeds Skoles arbejde med at yde hjælp til selvhjælp til mennesker, der har sociale vanskeligheder.

Fakta om Kofoeds Skole


•    Etableret i 1928.


•    Formålet er at yde hjælp til selvhjælp til mennesker, der har sociale vanskeligheder.


•    Har afdelinger i København, Aarhus, Aalborg og Nuuk samt datterskoler i ni øst- og centraleuropæiske lande.

 

•    Skolen har 12 værksteder og mere end 100 undervisningstilbud. Desuden tilbyder skolen hjælp og støtte gennem socialrådgivere, advokater, familierådgivere, psykologiske rådgivere og misbrugskonsulenter.


•    Kofoeds Skole har også ungdomsboliger med over i alt 45 døgnpladser for unge hjemløse.

 

Kilde: Bikubenfonden
 

- Kofoeds Skole er et fyrtårn, der har genopfundet sig selv og viser vejen på det sociale område både nationalt og internationalt – og derfor fortjener de Kronprinsparrets Sociale Pris. 

Sådan sagde H.K.H. Kronprinsesse Mary blandt andet i sin motivationstale til Kofoeds Skole.

Stolt forstander

Skolen har afdelinger i Nuuk, København, Aarhus og Aalborg, og fra scenen lørdag aften var det en stolt og glad forstander, der tog imod prisen.

- Vi er taknemmelige, og vi er ydmyge over den anerkendelse, der ligger i at modtage den sociale pris, sagde Kofoeds Skoles forstander Robert Olsen.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Priserne uddeles hver år, og prisshowet foregik i år i Randers. Kronprinsparrets Sociale Pris er sammen med Kronprinsparrets Kulturpris de to helt store priser. Kronprinsparrets Kulturpris gik til skuespiller Danica Curcic.