Kofoeds Skole ærgrer sig over kritik

Kofoeds Skole i Aalborg stiller sig uforstående over for kritikken fra byens Grønlandske Hus. - Det er ærgerligt, at man bagatelliserer problemet, lyder det.
29. juni 2011 15:13

Jan Thrysøe fra Det Grønlandske Hus i Aalborg fortalte i går KNR, at han er skeptisk over for de opgørelser, Kofoeds Skole laver over sine grønlandske brugere. Han antydede, at motivet kunne være at få fingre i flere offentlige midler

Helle Rønn, der er sektionsleder for Kofoeds Skole i Aalborg, siger:

- Det er lidt ærgerligt, at Jan Thrysøe bagatelliserer det her problem og drager tvivl om Kofoeds Skoles statistik og motiver for at udtale os om noget, som han i øvrigt også selv siger, at han ikke ved noget om. Det synes jeg er rigtig ærgerligt af hensyn til de mennesker, som vi jo gerne skulle gøre en indsats for.

Lederen af Det Grønlandske Hus i Aalborg, Jan Thrysøe, tvivler først og fremmest på gyldigheden af Kofoeds Skoles statistik, som viser at skolens antal af grønlandske brugere er steget voldsomt de sidste par år. Det Grønlandske Hus oplever nemlig ikke samme tendens. Og Thrysøe mener, der kan være tale om, at mange af dem, der er registrerede som brugere, egentlig bare er besøgende.

Men Kofoeds Skole har styr på sine tal, fastslår Helle Rønn:

- Vi registrerer de elever, der kommer ind i vores hus time for time, og vi skriver dem op med navn, og dem, der så bliver elever og som vi ser mere end én gang, som ikke bare er gæster, registrerer vi også med CPR-nummer.

Hvor antallet af grønlandske elever på Kofoeds Skole i Aalborg lød på 90 i 2009, lyder det  dags dato på 145. Kun 20 af dem er gæster, siger Helle Rønn.

Ifølge Kofoeds Skole bliver deres tal bakket godt op af Aalborg Kommunes Grønlænderenhed, som aktuelt har 225 sager med grønlændere med problemer. Den oplysning har det dog ikke være muligt at få bekræftet i dag.

Jan Thrysøes antydning om, at skolen muligvis fremfører de høje tal for at få flere midler, bliver også afvist af Helle Rønn.

Hun giver dog Jan Thrysøe ret i, at de to institutioner har forskellige indfaldsvinkler til deres arbejde. Kofoeds Skole tager sig nemlig af den hårdest ramte gruppe af grønlænderne.

- Derfor ser verden også forskellig ud for os. Og vi er jo dermed også sat i verden for at forklare de problematikker, som vi ser og til at gøre opmærksom på de problematikker, siger Helle Rønn.

Hun påpeger, at Kofoeds Skole efter sin egen mening har et godt samarbejde med både Det Grønlandske Hus og Aalborg Kommune, som de mener yder en af landets bedste indsatser, hvad angår udsatte grønlændere.