Foto: Jørgen Chemnitz

GE Koalitionsaftalen er en gavebod

Den nye koalitionsaftale mellem Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq har mange løfter. Men hvor pengene skal komme fra, er en anden sag.

Det siger direktør for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen. Han opfordrer det nye Naalakkersuisut til at prioritere folkeskolen og de arbejdssøgende.

- Folkeskolen skal helt frem på den politiske handlingsplan, og det skal det forhold, at vi har to-tre tusinde, som er uden for arbejdsmarkedets rækkevidde også, siger Brian Buus Pedersen,

 

På den måde kommer aftalen desværre til at fremstå som dét,  jeg vil kalde en 21 siders lang gavebod med løfter om give næsten alt til alle

- Brian Buus Pedersen

 

Han giver denne vurdering af koaltionsaftalen mellem Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq:

 - Aftalen siger jo rigtig mange ting, også rigtige ting om, hvad der bør gøres, men desværre overskygges aftalen af, at der er alt for mange ubesvarede spørgsmål om, hvordan de her ønsker kan finansieres og realiseres i praksis, siger Brian Buus Pedersen, der kalder den nye regeringsaftale for en gavebod.

- På den måde kommer aftalen desværre til at fremstå som dét,  jeg vil kalde en 21 siders lang gavebod med løfter om give næsten alt til alle. Der er masser af dyre løfter om velfærd, men ingen klare vækstdagsorden, siger Buus Pedersen. 

 

Læs også Kielsen skrottede koalition for bredere bagland

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt