Knust Simon Lynge beder om hjælp efter alvorlig skade

Den grønlandske musiker Simon Lynge har skåret sig så voldsomt i hånden, at hans karriere er i fare. Han beder nu om økonomisk hjælp til at klare sig igennem de kommende måneder.
Foto © : Copenhagen Songwriters Festival
Skrevet af Kenneth Elkjær
26. juni 2018 13:59

Uheldet skete onsdag i sidste uge efter et skænderi med en nabo. Efterfølgende skar Simon Lynge sig i hånden med en kniv, da han skulle skære igennem i hotdog. Det oplyser han på sin Facebookside.

Og det kan få store konsekvenser:

- Jeg var hos en håndspecialist i Seattle igår (søndag, red.), og der er relativt lille chance for, at jeg fuldt ud genvinder min finmotorik i højre hånd, skriver han.

Simon Lynge oplyser, at han har skåret sig i tre fingre på højre hånd med skader i ledbånd, nerver og blodårer til følge.

- Alle der har set eller hørt mig spille ved at mine sange og min måde at spille guitar er baseret på fingerspil og så er der selvfølgelig også klaver. Mit hjerte er knust. Guitaren og musik er så stor en glœde i mit liv og jeg forsørger min familie med musikken.

Musikeren får i de kommende måneder svært ved at tjene penge til sig selv og sin familie. Han beder derfor om økonomisk hjælp fra sine følgere på Facebook.

- Jeg har brug for fred til at hele og jeg kan ikke optrœde og tjene penge i en endnu uvis periode (...) Jeres hjœlp vil holde min familie ovenvande de nœste måneder mens jeg heles og også bidrage til omkostningerne for genoptrœning, hvilket min kirurg siger bliver meget vigtigt for min hånds rehabilitering.

Indtil videre er der indsamlet 4375 dollars til Simon Lynge og hans familie.