Knud Rasmussens Hus genåbnet

Knud Rasmussens Hus i Hundested blev skærtorsdag genåbnet efter halvandet års restaurering. Det fortæller Frederiksborg Amtsavis.
30. marts 2013 17:48

 

I oktober 2011 hærgede en brand huset, der stammer fra 1917, og var Knud Rasmussens bolig frem til hans død i 1933, kun 53 år gammel.

Senere blev der indrettet mindemuseum over den store polarforsker, indtil altså en brand gjorde det nødvendigt at gennemføre en omfattende restaurering.

Museumsfolk, arkitekter og konservatorer har alle gjort deres yderste for at føre huset tilbage til dengang, hvor Knud Rasmussen og hans kone Dagmar beboede huset, som var et populært mødested for mange af 30´ernes kendte forfattere og andre kulturpersonligheder med tilknytning til Grønland.

Genåbningen blev markeret men en reception, og korsang ved Lynæs Kirkes kor, der blandt andet sang Grønlands nationalsang, Nuna Asiilasooq.

Forfatteren Niels Barfoed, der har skrevet den nyeste bog om Knud Rasmussen, "Manden bag Helten" kaldte i sin tale Knud Rasmussen for »helt usædvanligt karismatisk«.

- Han var en shaman, en angakoq, sagde Barfoed, hvorefter der var fremvisning af det ny-istandsatte hus for de indbudte gæster.