Knud Rasmussen Selskabet holder temaweekend

Rigsfællesskabet står i en brydningstid, og det er temaet på Helsingør Bibliotek denne weekend, når Knud Rasmussen Selskabet holder temaweekend om situationen i Arktis.
Skrevet af Martine Lind Krebs
18. oktober 2013 05:45

En lang række centrale navne giver deres version af udfordringerne i Arktis, startende med journalist Martin Breum lørdag. Desuden vil antropologen Frank Sejersen tale om, hvordan Grønland tackler den stigende interesse fra verden i Arktis - og Siumuts politiske rådgiver Hans Jakob Helms vil tale om Rigsfællesskabets fremtid.

Søndag slutter arrangementet med en Danmarkspremiere på filmen The Experimental Eskimo, som tegner et billede af de personer, der kæmpede for oprettelsen af Nunavut.

Det er anden gang i år, at Knud Rasmussen Selskabet står bag et større arrangement. I februar var det i anledningen af 80 året for polarforskerens død at der var en hel weekend i Arktis’ tegn. Det er en ny linje fra foreningen, siger formand Claus Oreskov.

- Formålet med Knud Rasmussen Selskabet er ikke udelukkende at fortælle om Knud. Det kan man ikke nøjes med mere, så mange år efter hans død. I stedet har vi valgt - i Knuds ånd at beskæftige os med Arktis mere bredt, siger han.

Han håber at selskabet kan være med at skabe mere bevidsthed om, hvad der sker i Arktis lige nu - både politisk, økonomisk og med hensyn til oprindelige folks rettigheder.