KNR's direktør: Naalakkersuisut skal passe på, at de ikke skader ytringsfriheden

Såvel KNR selv som SIK og GA advarer mod en politisk udpeget bestyrelse for KNR.

Naalakkersuisut risikerer at skade ytringsfriheden i Grønland, advarer KNR's direktør, Søren Lennert Mortensen.

- Det kan være problematisk, at man politisk udpeger en bestyrelse i en betydendningsfuld pressevirksomhed. Vi må håbe, at Naalakkersuisut udpeger bestyrelsesmedlemmer, fordi de er dygtige til at lede en virksomhed - ikke fordi de afspejler Naalakkersuisuts politiske holdninger, siger han.

Naalakkersuisut har til forårssamlingen stillet et forslag om, at sammensætningen i bestyrelsen for KNR ændres, så der fremover bliver fem medlemmer, heraf fire udpeget af Naalakkersuisut.

Også SIK-formanden, Jess G. Berthelsen, frygter, at den fjerde statsmagt i et demokratisk styret land, altså pressen, i fremtiden vil blive politisk styret, når politikerne selv udpeger bestyrelsen i en samfundsejet institution som KNR.

- Derfor mener jeg, at der skal være en alsidig bestyrelse - især i KNR. Det bedste vil være, at bestyrelsen bliver udpeget ligesom i Danmark, hvor det er Folketinget, der udpeger de fleste medlemmer i DR, siger Jess G. Berthelsen.
 
Direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, Brian Buus siger til KNR, at det vil være mere betryggende, at Naalakkersuisut gør KNR til en selvejende institution.

- Det er en nobel ambition, at man vil professionalisere KNR. Men vi synes ikke, det er den rigtige måde at gøre det på. Man skal huske på, at det allervigtigste princip bør være KNR's journalistiske uafhængihed. Den bedste måde vil være, at man gør KNR til en selvejende institution, som man har diskuteret før, siger han.
 

 

 

 
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt