KNR melder hus forbi

KNR's direktør, Ivalo Egede afviser her i eftermiddag påstande om, at KNR skulle være årsag til, at to lokale tv-producenter i Sisimiut er kommet i økonomiske vanskeligheder.
04. september 2009 17:23

Det er journalist Marianne Langvardt, Sisimiut, der i en artikel i fredagens udgave af Sermitsiaq påstår, at KNR lukker af for produktionen af lokale nyheder.

Ifølge Ivalo Egede vender journalisten simpelthen tingene på hovedet, når hun skriver, at KNR ligefrem skulle overveje at sætte trumf på de må TV-stationers dårlige økonomi ved at oprette en lokalfdeling i Sisimiut.

- Sagen er, at KNR er repræ­senteret i tre af de fire stor­kommuner. Vi er en public service station, og vi skal naturligvis dække hele landet så godt som muligt. KNR har ingen lokalstation i Qeqqata Kommunia, men til gengæld har KNR Nyheder i Nuuk en ubesat stilling, der kunne placeres i Sisimiut. Den er trods alt landets næststørste by, understreger Ivalo Egede.

- Dermed ville vi kunne spare penge og i ville kunne købe flere indslag fra lokalstationerne rundt omkring. KNR er ligesom alle andre virksomheder nødt til at effektivisere, så lytterne og seerne får mest muligt for pengene.

Ivalo Egede beklager iøvrigt beskyldningerne mod KNR for at have bragt to tv-producenter fra Sisimiut i økonomisk uføre. - Den holder ikke, siger hun. KNR har stort set brugt hele sin pulje til indkøb af indslag til Qanorooq hos producenterne i Sisimiut. Der er købt for 700.000. Og der er ikke flere penge på den konto for resten af året. Men det er meldt ud til producenterne.

- I KNR kører vi en stram økonomistyring. Hvordan de lokale TV-producenter styrer deres økonomi ved jeg intet om. Men skulle den være dårlig, så har det intet med KNR at gøre. Det er deres eget ansvar, siger KNR's direktør til Radioavisen.