Sofia Geisler, QiviarfikFoto: KNR

KNR lancerer nyt aktualitetsprogram med fokus på politik

'Qiviarfik', hedder KNRs nye TV program, som sendes første gang mandag den 30. oktober 2017 klokken 20.00.

Vært og tilrettelægger for programmet er den garvede journalist Sofia Geisler. I Qiviarfik vil hun få to faste kommentatorer til at gå bagom og perspektivere aktuelle dagsordner.

Målet er at gøre det daglige mylder af nyheder mere overskueligt og give indsigt i de bagvedliggende processer, som den gængse nyhedsformidling normalt ikke beskæftiger sig med.

Det ene faste panel vil bestå af:

  • Paviaaraq Heilmann, tidligere Siumut medlem af Naalakkersuisut, direktionen i Royal Greenland A/S og KNAPK. P.t. sekretariatschef for pensionsselskabet SISA. 
  • Kuupik Kleist, tidligere Inuit Ataqatigiit medlem af Folketinget, Inatsisartut og Naalakkersuisut, og tidligere formand for Inuit Ataqatigiit samt Naalakkersuisut. P.t. konsulent/rådgiver for Inuit Circumpolar Council, TANBREEZ Mining Greenland og North Atlantic Protein.

Det andet faste panel vil bestå af:

  • Daniel Thorleifsen, uddannet historiker fra Aarhus Universitet, direktør For Grønlands Nationalmuseum & Arkiv, valganalytiker ved flere valgudsendelser.
  • Sten Lund, uddannet Cand. Scient. Adm. Fra Ilisimatusarfik, p.t. researchkoordinator i Namminersorlutik Oqartussat, og valganalytiker ved flere valgudsendelser.

I KNR glæder vi os til at komme i gang, siger nyhedschef, Mikkel Bjarnø Lund:  

  • Vi synes det er et scoop, at vi har fået to indsigtsfulde og garvede politikere som Paviaaraq og Kuupik med på ideen. Vi er sikre på, at de med deres solide erfaring kan hjælpe vores seere til en større indsigt i de bagvedliggende politiske processer samt, at de med deres indsigt kan være med til at forklare og perspektivere aktuelle politiske dagsordner og beslutninger. Vi håber, at befolkningen vil tage godt i mod programmet.

Emnerne i de første programmer vil primært være fra vores egen politiske verden. På sigt vil programmet dog også kaste sig over udenlandske politiske dagsordner og deres konsekvenser for Grønland.

Programmet vil i første omgang blive sendt hver mandag til og med den 4. december 2017.  'Qiviarfik' vil være grønlandsksproget, men vil blive tekstet på dansk.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt