KNR er – også - coronaramt

Tårnhøje smittetal i især Nuuk rammer også produktionen af web, radio og tv i KNR.
En stor del af medarbejderne er smittede i KNR. Foto © : Malik Brøns/ KNR
14. januar 2022 13:49

Corona raser i især Nuuk – og det rammer også KNR.

En stor del af medarbejderne er smittede. Og det betyder, at radioaviserne til tider er kortere, det samme gælder Qanorooq, og på knr.gl er der også dage, hvor der bliver publiceret færre artikler end normalt.

Vi kan ikke levere så meget, som vi plejer at gøre, siger Jens Thorin, der er ansvarshavende nyhedsredaktør i KNR.

Vores brugere må i den nærmeste tid forvente, at radioaviserne og Qanorooq’s nyhedsudsendelse kan blive kortere, ligesom KNR.gl kan forventes at udgive færre artikler. 

Halvdelen er på arbejde

Det er ikke kun nyhedsredaktionen, der er hårdt ramt af syge medarbejdere, og medarbejdere, der er sløje, men som prøver at arbejde det, de kan, hjemmefra. Det samme er tilfældet i KNR’s radioafdeling og tv-afdeling, siger Karl-Henrik Simonsen, der er direktør i KNR.

Hvad angår radioen, så kan det lige akkurat fortsætte som det er nu, uden at vi reducerer på sendetiden. Men det er også kun fordi, nogle af de coronaramte stadig arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt, og det er vi rigtig glade for, siger han.

Radioen kører lige nu med kun 50 procent bemanding, og det kan mærkes. De første smittede kan muligvis vende tilbage allerede mandag, så vi håber på at holde den gående indtil da.

Tv er også hårdt ramt, men kører videre indtil mandag. Men der skal ikke ret mange sygemeldinger til, før vi også der må reducere programfladen.

Afspadseringspukkel

De tårnhøje smittetal afgør, hvornår hele KNR er tilbage igen på fuld kraft.  

Hvornår KNR er på fuld kraft kan vi ikke sige noget om. Vi har set, at tidligere smittede nu også bliver ramt at ny smitte, så den er svær at regne ud, siger Karl-Henrik Simonsen.

- Vi tror på, at vi i løbet af en 14 dages tid, vil være ovre den værste periode, men igen er vi afhængige af, hvordan smittespredningen i Nuuk fortsætter og herunder også medarbejdere, hvis børn går i skole.

I nyhedsafdelingen har nogle medarbejdere mødt på job, selv om de egentlig havde fri. Andre har arbejdet over og været på tilkald udenfor arbejdstid. 

- Vi har en afspadseringspukkel, som skal afvikles. Først derefter er KNR Nyheder på fuld kraft, siger Jens Thorin.