KNR Debatten: Lærerne råber op

En gruppe lærere fra skolen Ukaliusaq i Nuuk sender et åbent brev til Naalakkersuisoq for folkeskolerne i Grønland, Nick Nielsen, for at gøre opmærksom på de ekstreme forhold de underviser under.
29. oktober 2013 04:17

Vi vil gerne undervise eleverne efter det skema, der lagt ud til dem og ikke bruge undervisningstiden til at klare de mange sociale problemer, som børnene har.   
"Vi vil gerne undervise, og vi er trætte af at varetage socialrådgivernes opgaver" skriver 14 lærere fra USK i Nuuk.

I deres brev opfordrer de til samarbejde med forældrene og støtte fra politikerne.
 
Lærerne opridser de problemer, de møder i deres daglige arbejde, hvor de blandt andet bruger det meste af tiden på at få de besværlige elever til at følge med i timerne. Og disse elevers opførsel går udover de andre elever, der følger med i undervisningstimerne.

På baggrund af de mange problemer som lærerne udsættes for, har lærerne en masse sygedage, og derfor spørger lærergruppen, hvorfor man ikke vil lave en undersøgelse om lærernes forhold.

Lærernes opgaver der ligger i undervisningsplanen bliver sjældent til virkelighed, og det skyldes blandt andet, at eleverne kommer til skolen uden skoletasker, ikke lavet deres opgaver, har mistet deres bøger, har sovet for lidt og kommer og går som det passer dem, skriver lærergruppen fra Ukaliusaq skolen i Nuuk.

De vil gerne møde politikerne, og fortælle om deres forhold. Lige som de gerne vil samarbejde med polikerne og ikke mindst med forældrene.

I KNR Debatten kan I høre mere om lærernes forhold, og hvad der kan gøres.

Her deltager nemlig Karen Hjort som er medunderskriver på brevet, samt de to politikere Monika Dorph og Anda Uldum, som begge har fokus på folkeskolen.

Det sker klokken 10.00 på grønlandsk og 10.30 på dansk.

Debatten sendes også i KNR TV i aften, klokken 19.30 på grønlandsk og 20.00 på dansk.