KNI runder 1 mia. i egenkapital

Det har været et ualmindeligt godt halvår for KNI, der netop har fremlagt regnskaber for perioden 1. april – 30. september 2012. Der var i den grad sorte tal på bundlinjen og halvårsoverskuddet blev på 75 mio. kr. Det var hele 28,7 mio. kr. bedre end året før. Periodens omsætning var på knap 1,3 mia. kr.
Skrevet af Peter Troelsen
20. december 2012 09:37

Koncernens fem divisioner omfatter dagligvarekæden Pilersuisoq med 66 butikker og to duty-free butikker i de internationale lufthavne, Polaroil med 69 anlæg, KNI Engros, e-handelsvirksomheden Pisisa.gl og slagteriet Neqi. Egenkapitalen er øget til 1.056 mio. kr. mod 961 mio. kr. året før.

-Resultatet er bl.a. skabt ved ekstraordinære resultater i perioden og skal i forventningen til årsregnskabet derfor tages med et gran salt. Vi står overfor store investeringer i bl.a. it, modernisering af butikker og tankanlæg samt forsyning til olie- og mineralefterforskningen, siger koncernchef, adm. direktør Claus Jensen.

KNI arbejder med en strategiproces med fokus på et generelt serviceløft overfor koncernens kunder og medarbejdere. Herunder arbejdes der på at sikre kunderne i Pilersuisoq faste lave priser på en række af de mest benyttede dagligvarer.

-Resultatforbedringen i forhold til budget er hovedsageligt realiseret ved ekstraordinær indtjening i energidivisionen, hvorimod resultatet i varedivisionen ligger tilfredsstillende på budgetniveau. Vi står overfor store investeringer i bl.a. forsyning til olie- og mineralefterforskningen og investeringer i modernisering af virksomheden. Derfor er det påkrævet, at virksomheden fremadrettet er polstret stærkt økonomisk, fastslår Claus Jensen.