KNI har igen meldt sig ind i GA

Efter at have stået uden medlemskab i en arbejdsgiverorganisation de sidste to år, melder handelskoncernen KNI påny ind i Grønlands Arbejdsgiverforening GA.
Skrevet af Karsten Sommer
22. marts 2010 15:04

Den Selvstyreejede koncern forlod ellers GA i 2004 og meldte sig ind i den konkurrerende arbejdsgiverforeningen Nusuka.

Men i maj 2008 meldte KNI sig ud af Nusuka igen. Begrundelsen var dengang, at KNI ikke fandt, at medlemskontingentets størrelse svarede til den service, Nusuka ydede.

Siden har KNI stået uden for arbejsgiverorganisationerne, men nu finder KNI, at det er på tide igen at tilslutte sig det grønlandske erhvervslivs største organisation.

- I en branche som vores, er det vigtigt at være en del af et netværk, der kan holde os ajour med branchens udvikling. Via GA's netværk og søsterorganisationer i Danmark forventer vi at kunne udvikle vores kontaktflader, siger KNI's administrerende direktør, Søren Lennert Mortensen.

- Også KNI's energidivision Polaroil har brug for et kvalificeret netværk i en tid med fremdrift i mineralefterforskning og minedrift. Derfor må vi erkende, at et medlemskab af en velfungerende arbejdsgiverforening vil være en fordel for KNI, siger Søren Lennert Mortensen.

GA repræsenterer nu næsten 500 virksomheder i Grønland med cirka 8.000 medarbejdere.