KNI efterladt i akut ledelseskaos

Uroen ulmede i månedsvis på chefgangene i KNI A/S, før det hele eksploderede i weekenden, skriver avisen AG i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
20. november 2013 04:03

Der blev selskabets topchef, Claus Jensen, fyret, hvorefter både økonomichefen, regnskabschefen og ifølge AG også chefen med ansvar for salg og engros tog deres afsked.

Samtidig har tre danske medlemmer trukket sig fra KNI A/S-bestyrelsen. Angiveligt fordi de ikke mente at der var et oplyst grundlag for at fyre Claus Jensen.

Den tidligere formand for KNI´s bestyrelse, Mikkili Skourup, som sammen med næstformanden Vagn Andersen blev afsat i august, er ikke overrasket over de seneste dages hændelser. Til AG siger han:

- Det var ventet, at den nye bestyrelse ville skille sig af med Claus Jensen for at få indsat deres egen kandidat. Det kommer ikke som en overraskelse for ret mange, lyder det kortfattet fra ham.

Andre centrale iagttagere - med indgående kendskab til KNIs forhold - er mere bramfri i dagens udgave af AG.

- Den nye bestyrelse har brugt et par måneder på at finde uregelmæssigheder, som kunne belaste direktionen og dermed være en årsag til en fyring. Da der ikke var noget konkret opfandt man en grund, siger kilden, som nu ser KNI som »et førerløst fartøj«.

- Der er ingen officerer tilbage på broen og heller ingen i maskinrummet!

Niels Thomsen benægter, at der er tale om en »politisk fyring«.

- Det kan jeg på det kraftigste afvise. Man driver ikke et selskab på den måde. Politikerne må ikke blande sig i driften, og det gør de heller ikke, siger Niels Thomsen til avisen.

Han erkender dog at der er mange stillinger, som KNI nu vi skal finde erstatninger for.

- Ja, det er en udfordring. Men udfordringer er til for at blive løst, svarer Niels Thomsen, der også benægter at der skulle være tale om aftrædelsesgodtgørelser i millionklassen.