KNAPK vil have en paraplyorganisation

KNAPK foreslår nu, at der dannes en paraplyorganisation for fiskeriets organisationer, der skal varetage fiskeriets interesser overfor beslutningstagerne.
Skrevet af Mads Lynge
15. februar 2010 10:44

Tirsdag i sidste uge arrangerede KNAPK et seminar om erhvervsforholdene til havs, hvor også Grønlands Arbejdsgiverforening deltog. Det var i forbindelse med seminaret, at KNAPK luftede tanken om dannelsen af en paraplyorganisation for fiskerierhvervet.

- GA mener, at tanken er interessant men vil dog først høre hvad baglandet mener om det, siger konsulent Jens K. Lyberth.

KNAPK´s formand Leif Fontain mener dog, at det er nødvendigt, at debatten om fiskerierhvervets inddeling i forskellige organisationer tages op. KNAPK forestiller sig, at besætningsmedlemmer danner en ny forening, som også skal være en del af paraplyorganisationen.

KNAPK´s og GA´s interesser stemmer ikke altid overens, for eksempel mener KNAPK, at det kystnære fiskeri og det havgående fiskeri skal være adskilt. Mens GA mener, at fiskeriet ikke skal være inddelt, og i stedet være én stor organisation.

KNAPK´s formand Leif Fontain mener dog, at fiskerierhvervet kan samles via en paraplyorganisation.

- Vi mener, at det sagtens kan lade sig gøre at stå under én organisation, selv om man har forskellige opfattelser, ligesom det er tilfældet i Norge hvor oversøfiskeriet og kystfiskerne står under én organisation, selv om de er uenige om fiskeriterritorier. Det mener vi også er muligt her i landet, siger Leif Fontain.