KNAPK vi ikke acceptere Hans Aronsens udmelding

Hans Aronsen tilsidesætter de demokratiske retningslinier med sine udtalelser på vegne af landstingsfiskeriudvalget, og at det er et brud på reglerne.
Skrevet af Medea Frederiksen
30. marts 2011 11:23

Hans  Aronsen kritiserede igår KNAPK's bestyrelse for ikke at være deres opgave voksen.
Kritikken får hård medfart af formanden for KNAPK Leif Fontaine, der betegner kritikken som et brud på demokratiets regler:

-Det er min klare opfattelse, at Hans Aronsen med sine udtalelser på vegne af landstingsfiskeriudvalget, tilsidesætter de demokratiske retningslinier, siger Leif Fontaine og begrunder de udtalelser med at:

- Det er jo en kendt sag, at en stor del af udvalgets medlemmer ikke er enige i de nye tiltag ifm. fornyelsen af fiskeriloven og som formand for udvalget, kan han ikke udtale sig på vegne af oppositionen, der er i udvalget. Derfor er det magtmisbrug, siger formanden for organisationen, selvom Hans Aronsen i går fastslog, at han udtalte sig som IAer, ikke som formand for fiskeriudvalget.

På baggrund af fiskerikommissionens forslag, bliver der nu udarbejdet nogle lovforslag til en ny fiskerilov og Leif Fontaine påpeger, at de på sigt kan true KNAPK's eksistens:

- Men det her forslag man er fremkommet med fra Naalakkersuisuts side, betyder jo i længden, at KNAPK's eksistens vil være truet og det kan hovedbestyrelsen overhovedet ikke være enige i, siger Leif Fontaine og understreger til sidst, at Hans Aronsens udtalelser til pressen godt kan tages til efterretning, men at det samtidig er uacceptabelt, fordi fiskeriudvalget ikke burde tage stilling til, hvordan KNAPK arbejder som organisation.