KNAPK: Royal Greenland - ikke godt nok

KNAPK jubler overhovedet ikke over nyheden om, at Royal Greenland har skabt mellem 30 og 40 nye arbejdspladser i Paamiut og Qeqertarsuatsiaat som følge af kapacitetsudvidelser.
18. juni 2012 07:40

Efter en rejse til de to steder er KNAPK nået frem til konklusionen, at Royal Greenland ikke kan finde ud af at planlægge.

Det er selvfølgelig fint nok, at man har opgraderet frysekapaciteten, og at man har fået en torskefileteringsmaskine i Paamiut. Men, skriver KNAPK-formand Leif Fontaine:

- Det er skuffende at se, at kapaciteten slet ikke er på niveau med, hvad der først blev meldt ud i vinters. Der blev det sagt, at man ville kunne modtage over 30 tons råvarer per dag, reelt vil kapaciteten kun ligge på omkring 20 tons.

Og det er heller ikke godt nok, at de to blokfrysere, der skal øge torskeproduktionen i Qeqertarsuatsiaat, først sættes i gang i starten af august.

- Indtil da vil fiskerne kunne levere to tons fisk per dag. Ifølge erfarne fiskere har der aldrig været så mange torsk omkring bygden, lyder det fra Leif Fontaine. Og oven i købet betaler Royal Greenland de grønlandske fiskere alt for lave priser for torsk sammenlignet med forholdene på Island, påpeger Leif Fontaine derudover.