KNAPK: Laksefiskeriet skal give udbytte

Departementet for Fiskeri meddelte i dag, at der er en kvote på 35 tons laks, som kan indhandles til fabriksanlæg. Det er 11 år siden, der sidst var kvoter til indhandling af laks.
Skrevet af Ludvig Siegstad
01. august 2012 15:56

- Jeg har svært ved at se, om de enkelte fiskere vil få økonomisk udbytte af kvoten. Det kommer også helt an på, hvor meget indhandlingsstederne vil betale for laksen, og i hvilke områder fiskerne har mulighed for at indhandle, siger KNAPK´s formand Leif Fontaine, der mindes at fiskerne havde dårlige erfaringer med indhandling af den eftertragtede fisk, da man sidst åbnede for indhandling til produktionsstederne.

- Dengang i 2001 kunne fiskerne indhandle deres fangst til det tidligere fiskeriselskab NUKA A/S for kun 9 kroner pr. kilo.

- Dengang gav fiskerne op, da fiskeriet ikke var rentabelt. Derfor er det i dag meget vigtigt for fiskerne, at fiskeriet skal give udbytte, og i hvilke del af landet de kan indhandle, understreger Leif Fontaine.

Amalie Jessen, kontorchef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, oplyser overfor KNR, at genindførelsen af laksekvoten til indhandling, er i tråd med Naalakkersuisuts målsætning om øget selvforsyning af levnedsmidlerne her i landet.

Departementet understreger desuden, at der kan fiskes efter laks til eget forbrug samt erhvervsmæssigt med salg til brætter, hospitaler, hoteller, restauranter med videre, som de foregående år.

Laksefiskeriet åbner i dag, og slutter den 31. oktober.