KNAPK fremlægger prisanalyse

I dag fremlægger KNAPK en analyse af priserne på de kommercielt vigtigste fisk. En sådan analyse fik KNAPK også lavet sidste år, og den fik en hård medfart. Både GA og en anerkendt fiskeriøkonom og professor fra Syddansk Universitet angreb rapporten for at være ufyldestgørende og i visse tilfælde direkte vildledende. Alligevel har KNAPK igen entreret med firmaet GEMBA Seafood Consulting til at udarbejde analysen.
13. september 2012 06:50

I år har man fra KNAPKs side været meget varsomme med det opdragman har givet GEMBA Seafood Consulting, og årets rapport skulle være fri for fejl og misforståelser.

-Vi har været meget fokuseret på, at dette års prisanalyse skulle være uden fejl og mangler. Man kan sige at vi sidste år blev beskyldt for at sammenligne æbler og pærer, men i år er der taget højde for den slags. Vi har brugt den internationale varedeklarationsnorm, så den slags misforståelser skulle være ryddet af vejen en gang for alle, fastslår Tønnes Berthelsen fra KNAPK.

Prisanalysen vil sætte fokus på fiskepriserne i Grønland og de lande vi normalt sammenligner os med, altså Island og Norge.

-Overordnet set viser analysen, at vores indhandlingspris ligger markant under vores nabolandes. Det giver os nogle udfordringer, når vi i fremtiden skal forhandle priser. Overordnet set betyder det, at vi skal lægge os i selen for at formindske det spænd, der er i priserne på fisk i vores område, fortæller Tønnes Berthelsen.