KNAPK foreslår salg af indhandlingsanlæg

Formand for KNAPK Leif Fontain, glæder sig over, at Naalakkersuisut stadig har planer om at privatisere Royal Greenland. Organisationen foreslår nu salg af udenlandske investeringer samt indhandlingsanlæg.
18. januar 2010 05:43

- KNAPK ønsker, at Royal Greenlands udenlandske investeringer bør sælges, fordi de ellers udhuler det grønlandske samfund, siger Leif Fontain.

Derudover finder KNAPK det vigtigt, at der også privatiseres på hjemmefronten. Det skal blandt andet ske ved, at de anlæg som Royal Greenland har haft lukket og som ligger stille i dag, skal overtages af private uden yderligere krav.

De landanlæg som før i tiden har været lukkede, og som i dag er overtaget af private viser nemlig, ifølge KNAPK, at det er muligt at tilpasse sig de omkringliggende fiskeri.

- Gennem dette tiltag vil der blive skabt flere arbejdspladser. Flere penge sættes i omløb i landet og befolkningen aktiveres i selvstyreprocessen i højere grad, siger Leif Fontain.

Lønmodtagerorganisationen SIK har dog tidligere kritiseret KNAPK og Selvstyrets ønske om at privatisere Royal Greenland, fordi organisationen frygter, at flere indhandlingsanlæg vil lukke.

- Og det vil jo betyde, at mange af vores og KNAPKs medlemmer vil miste deres arbejde og levebrød, har SIKs formand Jess G. Berthelsen tidligere udtalt.