Klimadebat sælger Grønland

Turistoperatører fra udlandet har for alvor rettet fokus på arktis og en stor del af forklaringen er klimadebatten.
Skrevet af Noah Mølgaard
09. september 2011 08:29

Grønlandske turistoperatører har taget imod tyskere, japanere og danskere i mange år. Nu melder russerne sig på banen og viser interesse for verdens største ø.

Det er Grønlands turist- og erhvervsråd GTE, der er vært for besøg fra udenlandske agenter. De kommer på besøg i Kangerlussuaq og Ilulissat umiddelbart efter Vestnorden Travel Mart, der bliver afholdt på Færøerne i næste uge.

- Rusland er et ny spændende marked, fortæller seniorkonsulent i GTE Lykke Geisler Yakaboylu til KNR.

Det er ikke første gang GTE arrangerer en tur til Grønland for turistoperatører efter Vestnorden Travel Mart. Det er agenter, som ikke tidligere har været i Grønland, der bliver inviteret for at åbne døre for nye markeder.

Nu er der kommet tilmeldinger fra Rumænien, Rusland, Belgien, England, Australien, Island og USA.

-Vi kan roligt konstatere, at klimadebatten har åbnet mange øjne for arktis. Og det er stortset hele verden, der nu viser interesse for arktiske områder, siger Lykke Geisler Yakaboylu.

GTE kan dog ikke måle om besøg fra agenter sælger flere rejser til Grønland.

- Grønland kan måske være svær at sælge til turister, hvis man ikke selv har været der. Vi tror at det har en stor betydning at vi inviterer agenter til Grønland, siger Lykke Geisler Yakaboylu.

Agenter får nu en tur til Kangerlussuaq, hvor de efter et besøg i lufthavnsbygden får en tur til Ilulissat. Der skal de blandt andet på en tur til turist-attraktionerne Eqi og Oqaatsut.