Klar med juleteater

Nunatta Isiginnaartitsisarfia - Grønlands nationalteater - gør deres til at få skabt julestemning i Grønland, når de fredag den 16.november i Ilulissat har premiere på årets juleforestilling, Snedkeren og Nissen.
Skrevet af Karsten Sommer
05. november 2012 16:26

Historien stammer fra Norge, hvor Snedkeren og Nissen for norske børn er indbegrebet af jul. En TV-udgave af forfatten Alf Prøysens stykke er blevet vist hvert eneste år i norsk TV i de sidste 40 år - helt fra 1972 - og nu har Grønlands Nationalteater grønlandiseret forestillingen, som de op til jul turnerer med i 8 byer langs kysten.

Kort fortalt handler juleforestillingen om en snedker og en nisse, der bliver enige om at bytte roller. Snedkeren får nissens magiske hue - og så sker der ting og sager.

Juleforestillingen præsenterer samtidig en række af Grønlands kommende skuespillere. De 5 elever på den nyetablerede Teaterskole i Nuuk, får deres ilddåb på de skrå brædder, når de agerer nisser i samarbejde med nogle af Nationalteaterets faste skuespillerstab, Else Danielsen og Makka Kleist.

Premieren sker i Kulturhuset Sermermiut i Ilulissat den 16. november, og fortsætter derefter til Kangaatsiaq, Aasiaat, Sisimiut, Narsaq, Qaqortoq, Paamiut og til sidst Nuuk.