Kirkeminister overvejer fremtid for grønlandsk præst

Den danske kirkeminister overvejer, om der skal ske nogle ændringer i den kirkelige betjening af grønlændere og færinger i Danmark.
Skrevet af mlk
08. april 2011 09:18

Den arbejdsgruppe, som Kirkeministeriet havde nedsat til at se på sagen, er netop blevet færdig og har afleveret sin rapport til den nye kirkeminister Per Stig Møller (K).

Der har været voldsom diskussion om den grønlandske præst i Danmark siden Naalakkersuisut lagde op til at spare stillingen væk, og selv om planerne blev droppet, så har sagen givet genklang mange steder.

Senest er det blevet indskærpet over for den grønlandske præst i Danmark, at han kun må betjene de grønlændere, der opholder sig i Danmark under tvang. Hvis han vil stå for en vielse eller dåb af personer, der opholder sig frivilligt i Danmark, skal provsten i Midtgrønland først give lov.

Ministeriet vil ikke løfte sløret for, hvad der står i den nye rapport, men spørgsmålet lød på at belyse den kirkelige betjening af grønlændere, færinger og andre nordiske statsborgere i Danmark samt at komme med forslag til ændringer og finansieringen af dem.

Arbejdsgruppen bestod af 2 medarbejdere fra ministeriet samt biskopperne fra Københavns og Fyns Stift.

Når ministeren har kigget på rapporten, skal den drøftes med alle biskopperne i hele Riget, oplyser Kirkeministeriet.