Kirkegården i Tasiilaq bliver udvidet

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq bevilliger 2,5 millioner kroner ekstra til at udvide kirkegården i Tasiilaq.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Simon Uldum -
02. august 2016 08:02

Kirkegården i Tasiilaq er for lille, og har brug for mere plads. Derfor havde Kommunalbestyrelsen afsat 1,5 millioner kroner til en udvidelse i år. Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

Forvaltningen for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq vurderer imidlertid, at de afsatte midler kun vil dække behovet for grave i halvandet til to år. Derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet at skyde 2,5 millioner kroner ekstra ind i en udvidelse allerede i år. Pengene bliver taget fra kommunens kassebeholdning og sikrer, at i alt 4 millioner kroner bliver brugt på projektet i 2016.

- At begrave en af sine nærmeste er en følsom ting, og derfor skal borgere i Kommuneqarfik Sermersooq altid kunne være sikre på, at der er plads på kirkegården til familie og venner, der er gået bort. Vi har derfor valgt at afsætte ekstra penge i år i Tasiilaq, så udvidelsen kan dække behovet i væsentligt længere tid. Det giver et mere økonomisk fordelagtigt anlægsprojekt, da flere af udgifterne forbundet med opgaven er de samme – uanset opgavens størrelse, siger Ado Holm (IA), udvalgsformand for Anlæg og Miljø.

Arbejdet i Tasiilaq er i gang og forventes færdigt inden for et par måneder.